Băcanul

Acum mulți ani în urmă, pe gârla Târnavei, un copil sărac pe nume Sorin (Băcanul) le repeta celor 3 prieteni ai săi că visul lui este să construiască cuptoare de pizza în București, pentru că „în București se dă ora exactă”.

Ei râdeau de el, spunându-i că umblă și iarna cu aceiași teniși rupți și că, în București nu o să-l bage nimeni în seamă.

Anii au trecut și Sorin a dobândit mai întâi meșteșugul de pizzaiolo în Sighișoara, la pizzeria 4 Amici. Mentorul lui a fost Giani Bortuna, unul din cei mai renumiți instructori din Italia.

Au urmat 25 de ani de munca asiduă în care Sorin a devenit, rând pe rând, pizzaiolo, instructor pizzaiolo, producător de cuptoare, apoi proprietar de pizzerii.

Sorin iubește pizza.

A construit mii de cuptoare, aici și afară. A instruit mii de pizzaiolo. A înființat prima școala de pizzaiolo, atestată.

Viața bate filmul. Astăzi, cei 3 prieteni ai lui Sorin de pe gârla Târnavei lucrează în pizzerii utilate de Sorin.

Foarte încăpățânat, foarte fixat pe ideile lui, dar un bun prieten PUB 18, cu care am colaborat și ne-am sfătuit de la început an după an.

Citește povestea următoare: SCRIITORUL

În 33 de ani am strâns mii de prietenii, amintiri și povestiri.

Proiectul de reamenajare „18 Povestiri din Pub 18”, realizat de artistul Robertin Iuga, leagă prietenii, amintirile și povestirile lor cu lucrurile adunate de-a lungul timpului în cutiile și magaziile pubului. Din respect pentru tine am folosit doar vopsele ecologice. Proiectul este într-o desfășurare permanentă, zilnic adăugându-se lucruri noi.

Copyright ©1991 - 2024 Big Brother Company. Toate drepturile rezervate.
Termeni și Condiții | Politica de Confidențialitate | Regulamentul Cardului de Membru PUB18 | Despre Cookie | |