Nea Vanea

Nea Vanea a venit la noi într-o seară ploioasă de toamnă.

Sunt mai mult de 20 de ani de atunci. A stat o vreme la ușă ezitând să intre. Invitat, s-a așezat la prima masă și a cerut un ceai cu mult rom.

Târziu a început să povestească. Spunea despre un somn de peste 600 kg pe care l-a pescuit după o pândă de o viață. După spusele lui, în acel loc din mijlocul Deltei, pe Lacul Furtuna, există o specie de somn care ajunge la dimensiuni uriașe. Apare în anumite perioade și este extrem de agresiv. Atacă și răstoarnă bărcile pescarilor, trăgând în adânc tot ce întâlnește în cale.

După câteva căni cu ceai cu rom din partea casei ne-a facut o schiță cu locul acela. A plecat spunând că va reveni. Am construit pentru el un loc special și-l așteptăm cu noi povești.

PS. Nu am rezistat. Am luat cu noi multe scule, corturi și muuultă mâncare și am plecat acolo, după indicațiile hărții. Frații Cristi și Costi (barmanii), John și Ai. Am lăsat mașina în Tulcea, pe ponton și am luat șalupa. Am coborât la Maliuc, am închiriat o barcă și am plecat spre locul acela. Am pus corturile. După 3 zile am găsit locul indicat de Nea Vanea. Am făcut tot ce ne-a zis Nea Vanea dar somn nu am prins. Am prins însă multă știucă, în fiecare dimineață. În a 6-a zi a trecut pe la noi tata Ismail, un pescar localnic. L-am întrebat despre Nea Vanea. Ne-a zis că a plecat într-o seară, singur cu barca, chiar prin zona aia și că nu s-a mai întors.

Citește povestea următoare: MAJORDOMUL

În 33 de ani am strâns mii de prietenii, amintiri și povestiri.

Proiectul de reamenajare „18 Povestiri din Pub 18”, realizat de artistul Robertin Iuga, leagă prietenii, amintirile și povestirile lor cu lucrurile adunate de-a lungul timpului în cutiile și magaziile pubului. Din respect pentru tine am folosit doar vopsele ecologice. Proiectul este într-o desfășurare permanentă, zilnic adăugându-se lucruri noi.

Copyright ©1991 - 2024 Big Brother Company. Toate drepturile rezervate.
Termeni și Condiții | Politica de Confidențialitate | Regulamentul Cardului de Membru PUB18 | Despre Cookie | |